На початку зустрічі Олена Кондратюк подякувала пані Мурнієце за сталу лідерську позицію, яку вона займає щодо підтримки України. Віцеспікерка також нагадала, що потужна військова допомога Латвії для наших Збройних Сил вже перевищила 300 млн євро.

Крім того, сторони обговорили майбутній Саміт НАТО-2023, що має відбутися в липні у Вільнюсі, за підсумками якого Україна очікує чіткої та ствердної відповіді Альянсу про набуття Україною членства в  НАТО за пришвидшеною процедурою.

«Звернулася до Міністерки оборони Латвії з проханням підтримати ініціативу Естонії та звернення до країн ЄС – спільно виділити 4 млрд євро на закупівлю 1 млн боєприпасів для України. Пані Інара наголосила, що Україна може розраховувати на підтримку Латвії у цьому питанні», – зазначила Віцеспікерка Українського Парламенту.

Зі свого боку, Інара Мурнієце запевнила Олену Кондратюк, що «Латвія буде в авангарді адвокації надання військової підтримки та наступальної зброї Україні», розуміючи «що потрібно діяти швидко та приймати оптимальні рішення».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України