За даними Генштабу, ворог завдав шість ракетних та 28 авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі Донецької, Запорізької та Херсонської областей і здійснив 86 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок удару російських окупантів знищено та пошкоджено цивільні житлові будинки, школи та магазини. Є загиблі та поранені.

Найскладніша ситуація — у Бахмуті. Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), росіяни безуспішно намагаються перерізати траси Костянтинівка — Часів Яр — Бахмут на захід від міста та Бахмут — Слов’янськ на північ від міста.

Ворог успіхів не має, зазнає величезних втрат. Наші захисники продовжують постачати боєприпаси, амуніцію та їжу в Бахмут. У північних та східних частинах міста тривають вуличні бої, також ворожі атаки відбуваються у районах Красної Гори та Парасковіївки (за три і п’ять км від міста).

«Ворог продовжує примусову паспортизацію громадян України на тимчасово окупованих територіях Донецької області.

Зокрема, працівникам бюджетних організацій доведено під особистий підпис розпорядження так званої російської окупаційної адміністрації Горлівки щодо необхідності набуття громадянства рф.

Працівників бюджетної сфери, які до 1 липня не отримають паспорти, буде звільнено із займаних посад», — зазначили в Генштабі.
росія накопичила понад 700 літаків та вертольотів для війни проти України.

Наразі окупанти попри втрати зберігають приблизно таку саму кількість авіації завдяки поповненню бортів.

Однак підтягнути авіацію до кордонів не зможуть, бо для цього потрібні нові аеродроми.

Про це повідомив учора на брифінгу речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Де літальні апарати були, там і перебувають. Військове керівництво володіє інформацією про кількість техніки і загрози, які можуть виникати», — заявив він.

За його словами, у війні проти України росіяни використовують майже 40 летовищ на окупованій території, зокрема в анексованому Криму, у білорусі та росії.

Сили оборони збили вже приблизно 300 літаків та майже стільки само гелікоптерів окупантів. Проте росія все ще може поповнювати втрачені борти.