Навіть із формальної точки зору: останній візит американського лідера до нашої держави відбувся у 2008 році.

Про це заявив народний депутат, голова парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

«Нинішній візит дає сигнали всьому світу. Для України це знак солідарності й підтримки, бо ми вистояли протягом року, а наступний рік боротьби буде переможним. Для путіна й росії це сигнал, що США та наші союзники не бояться рф і готові підтримувати Україну навіть у найскладнішій ситуації. Також приїзд Байдена — це маячок для наших партнерів, бо такий візит сприяє мобілізації союзників та утверджує їхню рішучість у наданні допомоги Україні», — сказав політик.

За його словами, головною темою зустрічі українського та американського лідерів був оборонний аспект, зокрема постачання танків, далекобійної зброї, надання інших видів озброєння, які нам раніше не надавалися.

«Ще одна важлива тема — посилення санкцій проти росії. Також президенти говорили і про новий пакет фінансової допомоги. Звичайно, увага зверталася на те, щоб не було затягування війни. Для громадян України візит президента США — це потужний сигнал, який символізує віру в Перемогу над російським агресором», — наголосив парламентарій.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.