У зверненні військовий просить своїх співвітчизників закликати уряд США надати українцям літаки F-16, щоб вони могли боротися за свою свободу. Льотчик винищувача Марк Ліндквіст добре розуміє, яка техніка потрібна нашим захисникам.

Гість зустрічався з представниками Командування Повітряних сил ЗСУ.

Начальник відділу розвитку авіації штабу Повітряних сил Володимир Логачов повідомив, що визначили кандидатури найкращих пілотів для навчання на літаках американського виробництва. Їх декілька десятків. Вони володіють англійською.

«Не менш важливим питанням є підготовка інженерно-авіаційного складу та адаптація інфраструктури військових аеродромів», — зазначив Володимир Логачов.

— Для проведення операції з визволення окупованих територій Україні вкрай необхідні сучасні літаки-винищувачі, — розповів речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат. — Що швидше отримаємо таке озброєння, то більше збережемо життів наших військових.

Американець у відповідь сказав, що вирішення цього важливого питання не в його силах, але він може допомагати волонтерством, йому вдалося зібрати сто тисяч американських доларів, які передав ЗСУ. Зробив це через волонтерську організацію «Світла Україна». Разом з представниками цієї організації Марк побував у волонтерських центрах у низці міст нашої країни і був приємно вражений, як люди різного віку і професій допомагають військовим перемогти ворога.

Від командувача Повітряних сил гостю передали монету із символікою цього виду військ. Ще одним подарунком став оригінальний кухоль із кодом, просканувавши який можна читати новини сайту Командування ПС.

Американець тепер чекатиме повідомлень про передачу нашій державі бойових літаків.

Про приїзд льотчика із США повідомили журналісти сайту Армія.Inform.

Фото з сайту Армія.Inform.