На засіданні 21 лютого Комітет з питань інтеграції України до ЄС розглянув проєкт Закону №7479 щодо особливостей оподаткування послуг мобільного (рухомого) зв’язку з метою підтримки мирного населення, державних структур та постачальників електронних комунікаційних послуг в умовах війни.

Проєкт, як вказано у пояснювальній записці, розроблено, щоб підтримати на державному рівні операторів, провайдерів телекомунікацій, які, під час війни, безоплатно надають телекомунікаційні послуги (фіксований телефонний зв’язок, мобільний зв’язок, доступу до Інтернету) закладам охорони здоров’я, державної, комунальної власності, військовим, тимчасово переміщеним особам тощо.

Документ пропонує визнати послуги міжнародного зв’язку об’єктом оподаткування ПДВ за ставкою 0 з метою підтримки національних операторів та можливості продовження надання ними безкоштовних/пільгових роумінгових послуг громадянам України за кордоном.

Комітет ухвалив висновок, що положення законопроєкту можуть бути застосовані на період дії воєнного стану відповідно до статей 472 та 143 Угоди про асоціацію, не суперечать положенням Директиви 2006/112, проте потребують доопрацювання з метою усунення правової невизначеності та забезпечення стабільності податкового законодавства.

Також на засіданні Комітет розглянув та ухвалив висновки щодо законопроєктів:

№0188 про ратифікацію Листа про внесення змін №4 до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком;

№4457 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сільськогосподарських кооперативів;

№7624 про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо актуалізації порогів публічних закупівель у зв'язку з інфляційними процесами в державі та ін.

Деталі:

https://bit.ly/3KrzQnO

Прес-служба Апарату Верховної Ради України