У Харківській області лінія фронту не змінюється. Росіяни досі контролюють дуже малу територію на північному сході, неподалік російсько-українського кордону.

Генштаб ЗСУ кілька днів поспіль звітує, що окупанти намагаються наступати поблизу села Гряниківка. Мовляв, це відволікаючі удари або спроби підійти якомога ближче до міста Куп’янська.

У Луганській області ворог тисне вздовж усієї лінії фронту. У районі Кремінної росія щодня атакує позиції Сил оборони. Найжорсткіші бої тривають у лісі на південь від міста. Там складно працювати бронетехніці, тому й просування дуже повільне.

У Бахмуті дуже гаряче. Останню добу (станом на ранок 22.02) тривали запеклі бої в східній частині міста, яка має назву Забахмутка і складається з промислових зон і приватного сектору.

Ворог наступав з кількох напрямків. Усі атаки відбито. У західних передмістях Донецька окупанти наступають на Авдіївку та Мар’їнку, але успіхів теж не мають. Непроста ситуація поблизу Вугледара. росіяни штурмували місто ще в середині листопада. Однак зазнали тоді великих втрат. Нині вони активно штурмують місто з півдня та зі сходу.

Однак через серйозні втрати загрузли в боях. Наші хлопці впевнено тримають населений пункт.

За даними Генштабу, ситуація в Херсонській області стабільна.

Фронт стабілізувався вздовж річки Дніпро і найімовірніше не змінюватиметься, допоки ЗСУ не почнуть визволяти Запорізьку область.

Херсонщину росіяни майже щодня обстрілюють з важкої артилерії.

Так, за останню добу окупанти понад 50 разів там гатили з РСЗВ, мінометів, артилерії, танків та АГС. П’ятеро загиблих, 21 особа зазнала поранень.
За інформацією Херсонської ОВА, чотири рази гатили і по Херсону.

«Ворог завдав удару з «Градів» по місту — загинули мирні люди, зруйновано цивільні будівлі. Ворожі снаряди влучили в зупинку громадського транспорту, медичний заклад, автотранспортне підприємство, будівлю «Херсонтеплоенерго», завод та житлові будинки», — зазначили там.