За добу (на ранок 24.02) наші захисники відбили майже 100 атак противника на зазначених напрямках. За даними Генштабу, окупанти завдали 10 ракетних та 31 авіаційний удар. Здійснили понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок цих злочинних дій постраждали цивільні об’єкти на Харківщині та Херсонщині. Є загиблі та поранені серед мирного населення.

Найгарячіше — на Бахмутському напрямку. Там противник провів декілька марних наступальних дій у районах населених пунктів Берхівка, Бахмут, Залізнянське, Іванівське, Часів Яр, Диліївка та Василівка. Ворог намагається просунутися в Бахмут зі сходу. ЗСУ зупинили росіян. Окупанти намагалися вийти на околиці в забудові перед річкою Бахмутка. Втім, їх було вибито.

Як повідомив військовий експерт Сергій Згурець, тривають запеклі бої і поблизу Авдіївки. Ворог напряму взяти місто не може і проводить обхідні маневри у напрямку Красногорівки та Кам’янки, намагаючись обійти з півночі та півдня — у напрямку Первомайського і Невельського.

«Вони намагаються оточити Авдіївку. В Опитному нині точаться важкі бойові дії з використанням танків. Наміри щодо охоплення Авдіївки триватимуть й далі. У Мар’їнці точаться бої у центрі міста. Там є будинки, де на окремих поверхах є і наші війська, і російські. Мар’їнка, Бахмут і Авдіївка є ознакою того, що ця ділянка фронту лишається найскладнішою. Там потрібне і підкріплення, і більше артилерії», — зазначив він.

За даними Генштабу, з метою поповнення масштабних втрат у живій силі ворог продовжує приховану мобілізацію в російській федерації.

«Зокрема, в регіонах Кавказу триває активна примусова мобілізація чоловіків призовного віку з метою відправки для участі в бойових діях на території України. Мобілізації підлягають усі чоловіки незалежно від стану здоров’я та бажання воювати. Велика кількість мобілізованих — це громадяни, які відбували чи відбувають покарання в пенітенціарних закладах. Ув’язнених звільняють за умови добровільної участі в бойових діях на території України», — йдеться в повідомленні відомства.