Участь в церемонії вшанування взяли, зокрема, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, представники іноземних парламентських делегацій.

Покладання відбулася біля Стіни пам’яті полеглих за Україну поряд із Михайлівським собором у центрі Києва.

Учасники заходу встановили біля Стіни кошик синьо-жовтих квітів та запалили поминальні лампадки на честь полеглих.

«Сьогодні річниця незламності України. Зазвичай місяць лютий у році є найкоротшим, але для українців лютий 22-го року став одним із найдовших місяців у житті. Але Україна  обов?язково вистоїть, тому що ми зберігаємо єдність і рухаємося разом до перемоги», — зазначив Голова Верховної Ради України.

Він також закликав усіх присутніх пам'ятати, якою ціною дістається Україні свобода та незалежність, за які кладуть своє життя та здоров'я наші незламні захисники та захисниці.

«Я хочу подякувати нашим ЗСУ, всім, хто на своєму фронті тримає і наближає перемогу. Героїзм, подвиг і мужність Захисників та Захисниць назавжди в нашій історії. Вічна шана, вічна слава кожному та кожній, хто віддав своє життя у боротьбі за свободу, незалежність та майбутнє України», — підкреслив Руслан Стефанчук.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України