Верховна Рада підтвердила ці важливі тези, ухваливши постанову №9035.

Як зазначив народний депутат, член Комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, ухвалений документ здебільшого присвячений майбутній 9-ій річниці тимчасової окупації Криму.

«Це перший тимчасово окупований регіон з боку РФ. Це звернення до парламентів країн-учасників Кримської платформи. Ми консолідували зусилля на дипломатичному та санкційному рівнях щодо повернення Криму під наш прапор. Варто зрозуміти, що на майданчику Кримської платформи і на майданчику представництва Президента з питань Криму напрацьовуються моделі щодо реінтеграції, бо ми розуміємо, що повернути Крим фізично й поставити там прапор - це незначна частина попередніх масштабних викликів», - зазначив парламентарій.

За його словами, є мільйони українських громадян, які перебували в полоні російської пропаганди майже десятиріччя, діти, які пішли та закінчили школу вже при окупаційному режимі.

«З усіма цими питаннями та проблемами ми маємо розбиратися та вирішувати їх уже зараз. Триває величезна робота. Думаю, що цього року буде комплексний законопроєкт з відновлення публічної влади на деокупованих територіях, це стосуватиметься як Криму, так і Донецької й Луганської областей», - наголосив політик.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України