Світло для надії», всесвітньо відомий швейцарський художник зі світла Гері Хофштеттер «фарбує» визначні будівлі й пам’ятники українських міст у синьо-жовті кольори, повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Художні проекції присвячені річниці повномасштабної війни в Україні та вшануванню пам’яті жертв російської агресії, а також відтворюють українські символи незламності.

Акція біля будівлі Українського парламенту супроводжувалася виступом відомого кларнетиста-віртуоза Юліана Мілкіса.

У таких кольорах будівля Верховної Ради Україна ще не сяяла, повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці Голова парламенту Руслан Стефанчук.

«Ця акція солідарності приурочена до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну. І я вдячний за цю солідарність. За те, що кольори нашої свободи та незламності сяють так яскраво», — зазначив Голова Верховної Ради.

Коментуючи подію, Гері Хофштеттер розповів, що ідея акції народилася в серпні 2022 року. І вже на Різдвяні свята в Україні відбулося перше арт-шоу. Цього разу, вже у лютому, митець приїхав до України на запрошення Міністерства культури та інформаційної політики. За словами художника, він мріє влаштувати переможне кількамісячне шоу усіма містами України і висловив надію, що це станеться якнайшвидше.

До річниці повномасштабного вторгнення Гері Хофштеттер уже підсвітив видатні будівлі Львова та Одеси, а також корпус дитячої лікарні «Охматдит» у Києві.

Тур продовжується і триватиме до 27 лютого.

Організатори події: Міністерство культури та інформаційної політики України, Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти, Посольство Швейцарії в Україні, Посольство України в Швейцарії.