На поштовому випуску представлено одне із семи графіті всесвітньо відомого вуличного художника Бенксі, створених ним анонімно в Україні у 2022 році. Використане для зображення на марці графіті із дзюдоїстом, відправленим в нокаут, художник намалював на стіні зруйнованого будинку в Бородянці Київської області.

«На зображенні ви бачите маленького хлопчика, який вправним кидком здобуває перемогу над дзюдоїстом. А ще ви бачите Україну, яка перемагає суперника, який, застерігали всі, мав нас «проковтнути». Але похлинувся», — зазначає головний поштовий оператор країни, підкреслюючи, що з цього графіті Бенксі на стіні одного із багатьох зруйнованих росіянами будинків зчитується головне: Україна має перемогти, як Давид переміг Голіафа!

Нова поштова марка — благодійна, тож кожен, хто придбає марку «ПТН ПНХ!» стає учасником благодійного проекту.

Тираж поштової марки — 1,5 мільйона примірників, або 250 тисяч маркових аркушів. Номінал марки — F (відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України). Вартість однієї марки — 30 гривень, з яких 7 гривень — благодійний внесок.

До марок також випущено конверт «Перший день», художній конверт та поштову картку.

Спецпогашення марки штемпелем «Перший день» відбулося 24 лютого в Києві. Одночасно погашення штемпелем «ПТН ПНХ!» 24 та 25 лютого проходило у Бородянці та низці обласних центрів країни.

Водночас Національний банк України 23 лютого ввів в обіг присвячену боротьбі України проти російських загарбників пам’ятну банкноту номіналом 20 гривень «Пам’ятаємо! Не пробачимо ніколи!» (на знімку).

Ця банкнота має унікальний дизайн, адже зображення на ній виконано вертикально. Вона є законним платіжним засобом, проте, враховуючи обмежений тираж, який становить 300 тисяч штук, банкнота поповнить колекції нумізматів.

Основним зображенням лицьового боку пам’ятної банкноти є постаті трьох українських військових, які встановлюють Державний Прапор України на тлі фрагментів карти України та прапорів країн, які підтримують Україну.

На зворотному боці пам’ятної банкноти зображена стилізована композиція, що уособлює фізичні страждання та духовні переживання українців в окупації — зв’язані руки за спиною, за якою вгадується постать зі слідом від кулі у вигляді маку, обабіч якої — стилізовані крила з полум’я свічок; угорі на тлі абрисів зруйнованих будівель — терновий вінок, символ мучеництва, праворуч від якого — захисний елемент, кольорова композиція, що поєднує зображення калини та протитанкового їжака.