У день річниці незламності Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Перший заступник та заступниця глави парламенту Олександр Корнієнко та Олена Кондратюк, народні депутати, представники іноземних парламентських делегацій взяли участь у церемонії вшанування пам’яті полеглих Захисників України біля Стіни пам’яті на Михайлівській площі.

Під час невеличкого брифінгу по завершенні церемонії Руслан Стефанчук зазначив: «Зазвичай місяць лютий у році є найкоротшим. Але так сталося, що для українців лютий 2022 року став одним із найдовших місяців. Але ми обов’язково вистоїмо».

Глава парламенту зауважив, що у цей день під час пленарного засідання Верховна Рада прийняла дуже важливу заяву до всіх парламентів, урядів світу про те, що треба зробити для того, аби ситуація в Україні завершилася Перемогою України. «Нині парламент єдиний у цьому. Ми єдині в підтримці формули миру Президента України Володимира Зеленського, яка напередодні була підтримана 141 країною в межах Генасамблеї ООН. І ми будемо рухатися цим шляхом. Альтернативи Перемозі України, відповідальності рф за злочини, вчинені нею в нашій країні, відшкодуванню збитків, завданих рф, сьогодні немає. Тому ми будемо іти разом, триматися. Ми зберігаємо в Україні єдність і рухаємося разом до Перемоги», — наголосив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради подякував ЗСУ та всім, хто на своєму фронті тримає і наближує цю Перемогу. Окремо слова вдячності Руслан Стефанчук висловив міжпарламентським коллегам, які приїхали до України. «Вони сьогодні разом з Україною, демонструють що таке парламентська співпраця, співдружність, що таке є підтримка в цей складний час. І я переконаний, що разом з такими партнерами, зі Збройними Силами, з героїзмом українського народу ми обов’язково переможемо», — констатував Голова Верховної Ради.

Учасники заходу встановили біля Стіни кошик синьо-жовтих квітів та запалили поминальні лампадки на честь полеглих.

Вл. інф.

Фото Вадима САРАХАНА.