«Рік стійкості української демократії під час війни. Це досить символічно, що саме у цю дату представники різних країн перебувають у Києві — столиці вільної та незламної України», — наголосив насамперед Перший віцеспікер під час заходу.

Водночас Олександр Корнієнко висловив вдячність за допомогу й підтримку нашої держави упродовж усього року: «Міжнародна коаліція та Україна досягнуть Перемоги й повернуть мир у світі. І очікуємо, що ця підтримка триватиме без позбавлення темпів, а навпаки — прискорюючи його. Адже час і швидкість ухвалення рішень відіграють важливу роль».

Окрім того, Перший заступник Голови Верховної Ради України зауважив, що Україна робить суттєві кроки й має успіхи у боротьбі проти російської агресії — українські військові деокупували частину захоплених росією територій. «Водночас ця війна триває. І триває дев’ять років. Вона закінчиться нашою Перемогою та звільненням усіх українських областей до кордонів 1991 року», — додав він.

Зі свого боку, керівниця Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева зауважила, що Україна закликає інші країни негайно визнати росію — державою-терористом, визнавши, що ця агресія — це порушення прав людини, яке росія коїть ще з 2014 року.

«На початку повномасштабного вторгнення у нас було важливе завдання не лише не втратити нашу демократію, а й захистити її. Це наш іспит, який ми складали з колегами впродовж минулого року, — і продовжуємо рухатися за цим принципом», — насамкінець акцентував Олександр Корнієнко.

У зустрічі також взяли участь голова Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе та голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.