Участь у заході взяли також Голова правління АТ «Українська залізниця» Олександр Камишін, Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний, члени правління компанії, залізничники.

Під час вступного слова Руслан Стефанчук наголосив, що, попри важкі дні для нашої країни, ми не повинні забувати про вдячність, особливо працівникам таких потужних, складних державних підприємств, як «Укрзалізниця».

«Ви з перших днів війни тримаєте свій «залізний» фронт: пасажирські перевезення у всіх напрямках країни, евакуаційні потяги під обстрілами для мирних громадян і поранених військових, вантажні перевезення, супровід наших міжнародних гостей. І так — 24/7. Ви — один із наших головних фронтів, який здійснює життєзабезпечення держави та народу, фронту та тилу», — звернувся до залізничників Голова Українського Парламенту.

Він вкотре подякував «залізним» людям, керівництву «Укрзалізниці» за відданість своїй важливій справі, державі та Українському народові й висловив щире побажання, щоб «якнайшвидше через всю Україну закурсував потяг нашої Перемоги».

Крім вручення особистих відзнак залізничникам, Голова Верховної Ради України нагородив увесь колектив АТ «Українська залізниця» особливою відзнакою — Грамотою «За заслуги перед Українським народом».

Голова правління АТ «Українська залізниця» Олександр Камишін підтримав слова вдячності від Українського Парламенту своїм колегам-залізничникам, які за час війни робили інколи неможливі, але дуже важливі для країни речі.

Зокрема, за його словами, великий внесок залізниця зробила у посилення парламентської дипломатії, коли здійснювала супровід іноземних делегацій та лідерів країн для участі у засіданнях Верховної Ради України чи зустрічей з українськими колегами на підтримку України у її боротьбі з агресором.

«Залізниця доклала дійсно чимало зусиль для того, щоби парламентська дипломатія, «залізна» дипломатія, працювала на всю потужну силу для нашої Перемоги. «Залізна» команда та «залізні» люди — це те, що і робить «Укрзалізницю» великою крутою компанією», — підкреслив Олександр Камишін під час церемонії нагородження.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото Вадима САРАХАНА.

До речі

У пам’ять про загиблих працівників галузі постане монумент

На центральному залізничному вокзалі Києва у річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну встановлено пам’ятний камінь на честь залізничників, які загинули внаслідок російської агресії.

Як стверджують в «Укрзалізниці», на цьому місці згодом постане монумент «Залізним на небі». Зазначається, що за рік з 24 лютого 2022-го загинули 353 залізничники, а ще 819 були поранені.