Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк ознайомилася із системою укриттів Львівського національного університету ім. Івана Франка.

«Дуже важливою є готовність наших вищих навчальних закладів працювати і надавати якісну освіту навіть в умовах воєнного стану та постійних загроз російських атак на цивільну інфраструктуру», – зазначила вона під час візиту до університету.

Віцеспікерка зауважила, що завдяки облаштованим укриттям, які розраховані на 3000 студентів, університет має змогу забезпечувати змішаний навчальний процес для студентів бакалаврату з присутністю на парах. Тут є все необхідне: захищені аудиторії, інтернет, світло, вода, працюють туалети.

За рік повномасштабного вторгнення росії питання забезпечення укриттями освітніх закладів стало одним із пріоритетних в Україні, адже від бомбардувань та обстрілів постраждав 3151 заклад освіти,  440 з них зруйновано повністю, наголосила Заступниця Голови Верховної Ради України.

«На кінець 2022 року 88% закладів фахової передвищої і вищої освіти і 75% шкіл були забезпечені укриттями. Гірше з дитячими садочками – лише 56%. Є над чим працювати. Маємо вийти, як країна, на те, щоби 100% навчальних закладів мали надійні та обладнані всім необхідним укриття. Відновлювати і будувати нові садочки, школи, виші маємо також із цим розрахунком. Бо найголовніше – це безпека, збереження і захист життя наших дітей, учнів, студентів, вихователів, вчителів та викладачів», – підкреслила Олена Кондратюк.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України