Бійці цього підрозділу будуть звільняти захоплені агресором українські землі.

Представники міжнародної правозахисної агенції West Support продемонстрували представникам Національної поліції України, як користуватися швидкозбірними конструкціями.

За словами Михайла Радуцького, унікальні ліжка литовського виробника LITUA kartu були розроблені науковцями та студентами Вільнюського технологічного інституту. Конструкції легко збирати без будь-яких інструментів, просто руками. Вони надзвичайно міцні, підходять для використання в будь-яких умовах: для надання медичної допомоги, для виїздів на полігон, у складних польових умовах. Також такі ліжка легко перевозити та зберігати.

На даний час 543 мобільних ліжка вже використовують в Україні. Частина з них знаходиться на станціях метрополітену, щоб українці могли перечекати повітряну тривогу. Інша частина знаходиться безпосередньо на фронті та використовується нашими захисниками.

LITUA kartu передав штурмовій бригаді Національної поліції «Лють» 120 таких ліжок, а загалом запит від військових - декілька тисяч. Тож очікуємо на наступні поставки швидкозбірних конструкцій.

«Хочу подякувати нашим вірним друзям литовцям за постійну підтримку України, послу Литви в Україні пану Вальдемарасу Сарапінасу за підтримку цього гуманітарного проєкту. А також агенцію West Support та особисто Леву Хлявичу за допомогу в організації передачі модульних ліжок», - повідомив Михайло Радуцький.

Він додав, що найближчим часом у планах організувати передачу інших потрібних речей для штурмової бригади «Лють».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України