Івано-Франківщину відвідали представники дипломатичної місії публічної дипломатії «Ініціатива трьох морів». Під час зустрічі в облвійськадміністрації ішлося про реабілітацію бійців та їхніх сімей. Обговорили й низку інших соціальних питань.

«На Прикарпатті заплановано створити три реабілітаційні центри: для «дітей війни», військових та спінальний реабілітаційний центр, — зазначила під час зустрічі голова ОВА Світлана Онищук (на знімку в центрі). — Їх обладнаємо на базі наявних лікарень і санаторіїв  та зведемо новий». Зустріч із керівництвом облвійськадміністрації ініціювала народна депутатка, голова Підкомітету Верховної Ради з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами-членами ЄС Олена Вінтоняк. В Івано-Франківську передбачено створити офіс «Три моря» — задля зближення націй, суспільств і країн Центрально-Східної Європи.

«За результатами зустрічі домовилися допомогти представникам місії в проведенні глибокого аналізу соціальної проблематики на Прикарпатті, реалізації напрямів із реабілітації області, залученні інвестицій та донорів для реалізації проектів», — акцентувала на головному Олена Вінтоняк.

Місія «Ініціатива трьох морів» (Балтійського, Адріатичного та Чорного, або просто Тримор’я) — це міжнародна економічна та інфраструктурна ініціатива, що об’єднує Австрію, Болгарію, Естонію, Латвію, Литву, Польщу, Румунію, Словаччину, Словенію, Угорщину, Хорватію, Чехію та Україну.

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби ОВА.