Іноземну делегацію представляли посли та співробітники посольств Вірменії, Грузії, Киргизької Республіки, Республіки Молдова, Румунії, Республіки Словенія, Республіки Таджикистан і Турецької Республіки в Україні. Зустрів гостей начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій. До спілкування долучилися голова обласної ради Віолета Лабазюк, заступники начальника обласної військової адміністрації, народні депутати України Сергій Мандзій, Сергій Лабазюк, Микола Стефанчук, Юрій Заславський, заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський та керівники окремих структурних підрозділів Хмельницької ОВА.

— Цей візит на Хмельниччину в найважчий для України час є свідченням потужної підтримки нашого народу, який бореться за своє життя, свободу і незалежність з підступним ворогом. Мета росії — знищити наш народ і захопити українські землі, і до неї вони йдуть уже дев’ятий рік поспіль. Але завдяки підтримці усього цивілізованого світу ми впевнені в нашій Перемозі. Сьогодні всі працюють на Перемогу, але водночас думаємо і над подальшим розвитком регіону. Нам потрібна буде підтримка дружніх країн і під час відбудови, тому область завжди відкрита для співпраці з інвесторами, — звернувся до гостей Сергій Гамалій.

Він розповів також, що з початку повномасштабного вторгнення Хмельниччина була перетворена на гуманітарний та логістичний хаб для забезпечення біженців житлом, продуктами харчування, ліками. За рік через область перемістились майже чотириста тисяч біженців.

Чимало з них попрямували далі за кордон, тож очільник області подякував представникам дипломатичних установ в Україні за підтримку наших співвітчизників, які рятувались від війни та знайшли прихисток у різних країнах.

У відповідь представники дипломатичної делегації подякували військовослужбовцям ЗСУ за можливість провести таку зустріч у безпечних умовах. Вони запевнили, що підтримуватимуть Україну та її народ у боротьбі з агресором до переможного завершення війни. І наголосили, що й надалі працюватимуть разом, щоб досягти спільної мети — відбудувати українську державу в умовах свободи, процвітання та демократії.

Дипломати разом із представниками влади обговорили подальшу гуманітарну підтримку та активізацію міжрегіонального співробітництва.

Приділили увагу питанням консолідації дипломатичних зусиль з міжнародними організаціями для забезпечення ефективної стратегічної підтримки України.

— До війни депутатський корпус обласної ради злагоджено працював над розвитком агропромислового сектору та малого й середнього бізнесу, було підтримано низку цільових обласних програм та виділено вагомий фінансовий ресурс з обласного бюджету для зміцнення матеріально-технічної бази закладів комунальної власності обласної ради. Та війна внесла корективи в нашу роботу. Тепер ми всі є активними учасниками єдиного великого волонтерського руху. Переконана, завдяки підтримці світової спільноти ми подолаємо всі труднощі та відбудуємо нашу країну, — поділилась думками голова обласної ради Віолета Лабазюк.

Хмельницька область.

Фото надано автором