Делегація з Івано-Франківщини бере участь у роботі VIIІ Європейського конгресу само-врядування «Нова солідарність для нової ери». Масштабний захід проходить у польському місті Міколайки за участю представників органів влади, парламентаріїв та експертів.

«Це відомий майданчик для обміну думками та місце зустрічі лідерів місцевого самоврядування і регіональних еліт, — повідомив учасник конгресу ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда. — А однією із трьох стратегічних місій нашого закладу є вплив на розвиток регіону. До того ж співпраця з головним організатором конгресу, нашим давнім партнером — Інститутом Східноєвропейських досліджень дає змогу реалізувати інноваційну складову державного інвестиційного проекту — Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України та Польщі. Наші студенти — єдині серед спудеїв вітчизняних вишів отримують стипендії Фонду цього Інституту — по тисячі доларів у гривневому еквіваленті».

По закінченні дискусій першого дня Ігор Цепенда разом із головою Програмної ради Економічного форуму, керівником Інституту Східноєвропейських досліджень Зигмунтом Бердиховським вручили престижну премію

«Спільна справа» у номінації «Людина» Державному секретарю Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Республіки Польща, урядовому уповноваженому у справах біженців війни з України пану Павлу Шефернакеру.

«Спектр тем дуже широкий — війна та відбудова України, поствоєнні виклики, питання екології і клімату, відновлюваних джерел енергії, розвитку інфраструктури, бізнесу, а також освіти, збереження спадщини, культури та викликів у медицині, майбутнє місцевого самоврядування, — зазначив учасник конгресу, голова Долинської ТГ Іван Дирів. — Моя доповідь на панельній дискусії стосується ролі органів місцевого самоврядування у розвитку малих і середніх міст. Так само провів переговори з польським виробником електричних автобусів, адже реалізуємо проект запровадження комунального електротранспорту в Долинській громаді. На форумі присутній як гість і мій колега — голова Городенківської ТГ Богдан Кобилянський».

Івано-Франківська область.

На знімку: Богдан Кобилянський, Ігор Цепенда та Іван Дирів (зліва направо).

Фото надано Іваном Дирівим.