Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

«Усі документи, в яких людина вказана як замовник будівництва, відтепер можна переглянути на порталі «Дія» у кабінеті «Моє будівництво». Це ще один крок, який дасть змогу прибрати корупцію та бюрократію у сфері будівництва», — зазначила вона, додавши, що в електронному кабінеті відображаються всі документи незалежно від способу подання — через портал «Дія» чи ЦНАП.

Отже, відтепер з’явилася можливість переглянути в «Дії» коротку інформацію про документ, а також дізнатися статус його розгляду органами будівельного контролю. Користуватися розділом можуть фізичні та юридичні особи, які мають електронний підпис.

За словами О. Шуляк, у доступі є документи, які створені після липня 2020 року, коли почала працювати Єдина державна електронна система у сфері будівництва.

«З реалізацією законопроекту № 5655 ми зробимо нашу сферу будівництва зручною, цифровізованою, прозорою та без хабарів. Своєю чергою, наші населені пункти отримають шанс забути про незаконні і хаотичні забудови та знищення культурної спадщини», — наводить слова голови комітету сайт партії «Слуга народу».

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 5655 про реформу містобудування, яка спрямована на цифровізацію будівельного ринку в Україні, впровадження контролю та високої відповідальності за порушення. Реформа сприятиме якісній, прозорій та швидкій відбудові України, а також надасть можливість міжнародним партнерам, які долучаться до фінансування відбудови країни після війни, моніторити якість виконання робіт.

Вл. інф.