Дзюдо. Самоков (Болгарія). Чемпіонат Європи (U-23). Дві медалі здобули українки — Анастасія Турчин (на знімку) та Галина Тарасова. До того ж перша із цих нагород — золотого карбу.
Дзюдоїстка з Рівного Анастасія Турчин (78 кг) — одна з наймолодших учасниць турніру (цього року їй виповнилося вісімнадцять). Однак це не завадило спортсменці здолати старших за віком суперниць і зійти на найвищу сходинку п’єдесталу пошани.
Настя по черзі перемогла Гергану Попову (Болгарія), Урску Грацнер (Словаччина) і Гууссе Стеенгюс (Нідерланди). У вирішальному поєдинку українка за рахунок правильно вибраної тактики змогла здобути «золоту» перемогу над Юлієй Тильманнс з Німеччини. Рівнянка домінувала, була помітно активнішою. Під час фінальної сутички Турчин тричі проводила результативні прийоми, оцінені суддями як «ваза-арі» та «юко» (двічі).
Ще одна представниця нашої країни — Галина Тарасова (+78 кг) — взяла гору над Сарою Майргофер (Австрія) та Елізою Маркіо (Італія). На жаль, у півфіналі вона поступилася Тесс Савелькоулс із Нідерландів. А от у «бронзовому» двобої Тарасова виграла в литовської дзюдоїстки Сандри Яблонскіте.
Фото з сайту чемпіонату.