«Шаную міцність, хоробрість та незламність наших воїнів у Бахмуті. Оборонна операція на цьому напрямку має надважливе стратегічне значення для стримування ворога. Вона ключова у стійкості оборони всього фронту. Дякую кожному захиснику і захисниці, хто дає гідну відсіч окупантам і наближає Перемогу України!» — сказав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Військовий експерт, директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь зазначив у телеефірі, що російські війська намагаються виконати політичний наказ путіна — окупувати Донеччину та Луганщину до кінця березня. Тому росіяни вкидають такі величезні ресурси та живу силу в топку Бахмута.

Аналітик також додав, що росіяни обстрілюють Краматорськ, завдають ударів по всій Донеччині, Луганщині, Харківщині, Сумщині. Все це демонструє оскаженілий характер дій противника, який не рахується з будь-якими втратами, аби лише впоратися із завданням кремля.

«Але українське командування чітко розуміє, якими діями противник намагається цього досягти. Де сильні сторони ЗСУ, а де слабкі місця противника. ЗСУ знищують потужність противника, даючи можливість підготуватися ЗСУ до контрнаступу», — наголосив Самусь.

З 1 квітня військове відомство рф розпочне новий набір контрактників до російської армії, у планах — поповнити військо 400 тис. новобранців. У регіони розіслано документи із зазначенням кількості людей, з якими мають бути підписані контракти, повідомляє російська служба «Радіо Свобода».

Днями газета The Washington Post надрукувала статтю, в якій стверджувалося із посиланням на анонімні джерела, що якість ЗСУ погіршилася внаслідок втрат на полі бою, і це змусило деяких українських чиновників поставити під сумнів готовність Києва до довгоочікуваного весняного наступу.

На цю публікацію відреагував Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону новин.

«Ми дуже уважно читали ці газети перед 24 лютого, коли вони всі одностайно нам розповідали, що буде халепа. Все це не відповідає дійсності.

Сьогодні починається новий етап, і я б дуже хотів, щоб його не підтримували наші ЗМІ... Так, є складна ситуація. Ми вже рік ведемо війну проти великої за розміром країни, але не за розумом. Знали, що нам буде складно.

Але зараз розхитувати ситуацію шляхом надання інформації, яка не відповідає дійсності, — не зовсім приємна річ», — сказав він.