Президент відвідав передові позиції на Донеччині та нагородив оборонців Бахмута

Під час робочої поїздки в Донецьку область Президент України Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських військових на Бахмутському напрямку.

Глава держави заслухав доповіді про оперативну ситуацію та перебіг бойових дій на ділянці фронту.

Президент поспілкувався з військовослужбовцями та подякував їм за захист України.

«Маю честь сьогодні бути тут, на сході нашої держави, на Донбасі, і нагородити наших героїв, подякувати вам, потиснути руку. Подякувати за те, що захищаєте державу, суверенітет, схід України», – сказав Володимир Зеленський.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих захисників.

Президент вручив військовослужбовцям державні нагороди.

Зокрема, орден «Золота Зірка» від Глави держави отримав артилерист, капітан Ілля Вергун, якому присвоєно звання Героя України. З 24 лютого 2022 року він бере участь у протистоянні збройній агресії Російської Федерації. Безпосередньо керував протитанковими розрахунками під час звільнення міста Тростянця Сумської області, брав участь у стримуванні противника на Ізюмському напрямку. Підрозділи під його керівництвом та за особистої участі Іллі Вергуна знищили велику кількість ворожої техніки.

Офіційне інтернет-представництво Офісу Президента України

 

Глава держави відвідав поранених українських військових у госпіталі на Донеччині та вручив їм нагороди

Під час робочої поїздки в Донецьку область Президент України Володимир Зеленський відвідав госпіталь, у якому проходять лікування поранені українські військовослужбовці, зокрема захисники Бахмута.

Президент поспілкувався з військовими і вручив їм державні нагороди. Захисників відзначено орденами «За мужність» ІІІ ступеня та медалями «За військову службу Україні».

«Дякую вам за захист України та бажаю швидкого одужання», – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави також ознайомився з можливостями медичного закладу щодо прийому пацієнтів. Володимир Зеленський оглянув комп’ютерний томограф, операційний блок і реанімаційне відділення.

Президент вручив ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, княгині Ольги ІІІ ступеня та Данила Галицького представникам Медичних сил Збройних Сил України.

«Хочу подякувати за вашу фаховість, за вашу роботу. До перемоги треба зберегти життя багатьом людям, які захищають нашу державу. Ви захищаєте її на своєму фронті. Бажаю вам здоров’я і вдячний за те, що ви це здоров’я повертаєте хлопцям і дівчатам, які на фронті», – зазначив Володимир Зеленський.

Офіційне інтернет-представництво Офісу Президента України

 

Володимир Зеленський провів нараду щодо соціальної та безпекової ситуації на Донеччині

Під час робочої поїздки на Донеччину Президент України Володимир Зеленський провів координаційну нараду з питань соціально-економічної та актуальної безпекової ситуації в регіоні.

Учасники обговорили відновлення зруйнованої інфраструктури, забезпечення безперебійного постачання води та електроенергії.

Також ішлося про фінансування закладів охорони здоров’я, переміщених із тимчасово окупованих територій.

Глава держави заслухав доповідь військового командування про оперативну обстановку в зоні відповідальності ОТУ «Лиман».

Офіційне інтернет-представництво Офісу Президента України

 

Президент провів нараду щодо ситуації на Харківщині та нагородив українських військових

Під час робочої поїздки у Харківську область Президент України Володимир Зеленський провів координаційну нараду з питань актуальної безпекової ситуації в регіоні.

Главу держави поінформували про перебіг відновлення на деокупованих територіях Харківщини, облаштування фортифікаційних споруд, відбудову інфраструктури та надання допомоги постраждалим громадянам.

Володимир Зеленський заслухав доповідь військового командування про оперативну обстановку в зоні відповідальності ОУВ «Харків».

Президент також обговорив із представниками енергетичної галузі питання забезпечення всіх населених пунктів Харківщини електроенергією.

Під час наради Глава держави передав Харківському міському голові Ігорю Терехову почесну відзнаку «Місто-герой України», яку Президент присвоїв Харкову з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян у захисті міста під час відсічі збройній агресії Росії проти України. Указ про присвоєння Харкову почесної відзнаки Володимир Зеленський підписав 6 березня 2022 року.

«Хочу подякувати місту Харкову. Це справді місто-герой. Завдяки його мешканцям це прекрасне місто боронить нашу незалежність пліч-о-пліч із іншими містами нашої держави», – сказав Президент.

Він також вручив державні нагороди військовим, які відзначилися під час оборони Харківської області від російських загарбників. Захисники були нагороджені орденами Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів, орденами Данила Галицького та «За мужність» ІІІ ступеня. 

«Для мене честь нагородити й подякувати кожному з вас за перемогу, яку ви несете щоденно, за незалежність, яку ви забезпечуєте, і за суверенітет, який захищаєте. За майбутнє, яке ви даруєте спільно з усіма воїнами. Бережіть себе, рідних та близьких!» – сказав Глава держави.

Офіційне інтернет-представництво Офісу Президента України

 

Президент на Харківщині відвідав поранених військовослужбовців і вручив їм нагороди

Під час робочої поїздки у Харківську область Президент України Володимир Зеленський відвідав один із медичних закладів, де проходять лікування українські військові.

Глава держави оглянув приймальне та хірургічне відділення лікарні.

Володимир Зеленський поспілкувався з військовослужбовцями і вручив їм державні нагороди та цінні подарунки. Президент нагородив захисників орденами Богдана Хмельницького І ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня, медалями «Захиснику Вітчизни» та «За військову службу Україні».

«Дякую вам за вашу службу. Бажаю швидкого одужання», – сказав Глава держави.

Президент також відзначив орденами Данила Галицького та «За мужність» ІІІ ступеня представників Медичної служби ЗСУ.

«Дякую за кожне врятоване життя наших героїв. Бажаю здоров’я вам і вашим близьким», – зазначив Володимир Зеленський.

Офіційне інтернет-представництво Офісу Президента України