Глава держави заслухав доповіді військового командування щодо поточної ситуації на ділянці фронту в районі Бахмута, яка сьогодні є однією з найвідповідальніших.

Вдячність за захист держави та її суверенітету

Під час спілкування з військовослужбовцями Президент відзначив звитягу захисників України та вручив державні нагороди військовослужбовцям, які виявили мужність і героїзм у боях. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих героїв.

«Маю честь сьогодні бути тут, на сході нашої держави, на Донбасі, нагородити кращих воїнів, потиснути руку і подякувати вам за те, що захищаєте державу, суверенітет, схід України», — наголосив Володимир Зеленський.

Орден «Золота Зірка» від глави держави отримав артилерист, капітан Ілля Вергун, якому присвоєно звання Героя України. Мужній офіцер протистоїть російській збройній агресії з 24 лютого 2022 року. Ілля Вергун керував протитанковими розрахунками під час звільнення міста Тростянця Сумської області, відбивав атаки противника на Ізюмському напрямку. Підрозділи, якими командує Ілля Вергун, за його особистої участі знищили велику кількість ворожої техніки.

До Перемоги треба зберегти життя багатьом оборонцям

Під час перебування на Донеччині Президент відвідав поранених українських військових у госпіталі. Володимир Зеленський висловив вдячність військовослужбовцям за захист України та побажав їм швидкого одужання.

Під час перебування Президента Володимира Зеленського на Донеччині.

Захисників Бахмута та інших міст сходу, які проходять лікування, відзначено орденами «За мужність» ІІІ ступеня та медалями «За військову службу Україні». Ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, княгині Ольги ІІІ ступеня та Данила Галицького вручено представникам Медичних сил Збройних Сил України.

Глава держави також ознайомився з можливостями медичного закладу щодо прийому пацієнтів, оглянув комп’ютерний томограф, операційний блок і реанімаційне відділення.

«Дякую за вашу фаховість, за вашу роботу. До Перемоги треба зберегти життя багатьом захисникам, які обстоюють нашу державу. Ви захищаєте її на своєму фронті. Бажаю вам здоров’я і вдячний за те, що ви це здоров’я повертаєте хлопцям і дівчатам, які на фронті», — зазначив Володимир Зеленський.

Докладно — про соціальну та безпекову ситуацію в краї

На нараді щодо соціальної та безпекової ситуації на Донеччині, яку провів Володимир Зеленський, обговорили питання відновлення зруйнованої інфраструктури, забезпечення безперебійного постачання води та електроенергії. Йшлося також про фінансування закладів охорони здоров’я, переміщених з тимчасово окупованих територій. Вони працюють у різних регіонах України, обслуговуючи і місцевих жителів, і переселенців.

Крім того, Президент заслухав доповідь військового командування про оперативну обстановку в зоні відповідальності ОТУ «Лиман». Підтверджено, що на всіх ділянках фронту військові знають свою зону відповідальності та мають конкретний план щодо оборони України.

Фото: president.gov.ua