Командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв передав до військового шпиталю, який виконує завдання у Північній операційній зоні, унікальні портативні інноваційні системи SurgiBox для проведення невідкладних хірургічних операцій у польових умовах.

— Унаслідок артилерійських і мінометних обстрілів, авіаційних та ракетних ударів, які ворог завдає по прикордонню, виникають питання термінового надання лікарської допомоги. Але відтепер ці лікарські бригади будуть забезпечені вже надсучасним хірургічним оснащенням, яке допоможе їм у роботі, — підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Це обладнання дає змогу економити, по-перше, час для обробки операційного поля, по-друге, допомагає забезпечувати стерильність в умовах агресивного середовища. А саме у підвалах, палатках на умовах перевезення санітарним транспортом. Це те, що забезпечує негайний оперативний доступ до важкого поранення, забезпечує збереження життя такого пораненого там, де не можна надати кваліфіковану допомогу в умовах операційної.

Інноваційні портативні системи SurgiBox для проведення невідкладних хірургічних операцій у польових умовах передано командуванню Об’єднаних сил ЗС України від американської неурядової організації за сприяння благодійного фонду «Захистити майбутнє».