Опозиційні фракції роблять усе можливе, щоб Україна не виконала своїх зобов’язань перед Європейським Союзом напередодні підписання у Вільнюсі Угоди про асоціацію. Про це під час брифінгу заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов (на знімку).

За його словами, йдеться про затягування розгляду законопроектів про прокуратуру, про вибори та про лікування засуджених за кордоном. «З їхнього боку робилося все можливе, щоб подати непридатні до розгляду і юридично безграмотні законопроекти. Ми ще понад два місяці тому запропонували опозиції створити робочу групу, яка могла б напрацювати законопроект про лікування ув’язнених за кордоном. Під різноманітними приводами це відхилялося. І тільки на минулому пленарному тижні вони погодилися», — нагадав регіонал.

«На засіданні робочої групи, коли після чотирьох з половиною годин депутати прийшли до якогось консенсусу, представник фракції «УДАР» подав ще одну пропозицію на восьми аркушах, котру, як вони вважають, потрібно розглянути. Тож я ставлю запитання: хто ж у нас затягує та займається інсинуаціями щодо прийняття цих законопроектів?» — сказав О. Єфремов.

Наразі жоден із законопроектів щодо лікування ув’язнених за кордоном до розгляду у сесійній залі не готовий, а законопроекти про вибори та про прокуратуру можуть бути проголосовані за умови, що всі сторони виконають ті зобов’язання, які на себе брали. За його словами, на сьогодні ймовірність ухвалення пакета євроінтеграційних законів оцінюється як 50 на 50.

Крім того, О. Єфремов повідомив, що Партія регіонів визначилася з кандидатами на виборах у п’яти «проблемних» округах. «Ми не проводили з’їзд партії. На місцях і округах є партійні організації, які висловлять позицію. Але я не маю права називати зараз ці прізвища», — сказав він.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.