Глава держави поспілкувався з військовослужбовцями та подякував їм за захист України.

Президента поінформували про оперативну ситуацію на відповідних ділянках фронту, забезпечення боєприпасами й технікою.

«Маю честь сьогодні бути тут і подякувати вам за те, що захищаєте нашу державу, усіх нас, наш суверенітет, наші міста, наших дітей», – сказав Володимир Зеленський.

Президент побажав військовим здоров'я й подякував їхнім родинам за таких героїв.

«Бажаю всім нам перемоги. Живіть і боріться. З такими, як ви, ми обов'язково переможемо», – наголосив він.

Володимир Зеленський також вручив військовослужбовцям державні нагороди. Захисники України отримали з рук Глави держави ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та «За мужність» ІІІ ступеня.

Військові подарували Президентові коїн, що є символом військового братерства.

Офіційне інтернет-представництво Офісу Президента України

 

Володимир Зеленський ознайомився з роботою командного пункту ОУВ «Запоріжжя» й провів нараду щодо ситуації в області

Під час робочої поїздки до Запорізької області Президент України Володимир Зеленський ознайомився з роботою командного пункту оперативного угруповання військ «Запоріжжя».

Глава держави вручив ордени та медалі працівникам Служби безпеки України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Дякую вам за захист нашої держави, всіх нас. За захист наших домівок, територіальної цілісності й життя в Україні. Бажаю вам міцного здоров'я. Бажаю великої перемоги, і вона обов'язково буде», – сказав Володимир Зеленський.

Під головуванням Президента відбулася нарада з військовим командуванням і керівниками правоохоронних органів Запорізької області.

Начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко поінформував Володимира Зеленського про соціально-економічну ситуацію в регіоні та забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб.

Командувач ОУВ «Запоріжжя», генерал-майор Сергій Літвінов доповів про оперативну обстановку й готовність військових частин і підрозділів до виконання завдань за призначенням.

Володимир Зеленський також заслухав інформацію від керівництва Служби безпеки та Національної поліції в області.

Офіційне інтернет-представництво Офісу Президента України

 

У Запоріжжі Президент відвідав військовий госпіталь і вручив нагороди медикам і пораненим захисникам

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з робочою поїздкою в Запорізькій області, відвідав військовий госпіталь, де проходять лікування українські військовослужбовці, які зазнали поранень під час відбиття повномасштабного вторгнення Росії.

Президент поспілкувався з пораненими військовослужбовцями та вручив їм державні нагороди.

«Дякую вам за службу, бажаю швидкого одужання і всього найкращого», – сказав він.

Глава держави також ознайомився з роботою медичної установи, оглянув приймальне та хірургічне відділення. Володимир Зеленський зустрівся з військовими медиками, які працюють у цьому госпіталі.

«Ви ті, хто береже життя. Хочу подякувати вам від нас усіх, від себе особисто за вашу дуже важливу й потужну працю», – зазначив Президент.

Глава держави наголосив, що лікарі повертають бійців у стрій, але, найголовніше, – повертають до життя, до рідних і близьких.

«Усі ці дні, місяці ми разом з вами йдемо до перемоги. Ви теж наші герої. І я вам бажаю цієї перемоги», – сказав Президент.

Володимир Зеленський вручив медичним працівникам державні нагороди.

Офіційне інтернет-представництво Офісу Президента України