«Із 1 квітня місячне головування у Раді Безпеки ООН починає найнебезпечніша країна у світі. Що це, якщо не поганий першоквітневий жарт?» — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко в ефірі «Радіо Свобода». 

Перший віцеспікер акцентував, що російська федерація робитиме те, що робить зазвичай на всіх світових майданчиках, — маніпулюватиме будь-якими документами, щоби побудувати свою паралельну реальність: «Зрозуміло, що за цим стоїть винятково одне — максимально зняти з порядку денного питання до рф, які ставить Україна і весь світ. І це конкретні питання щодо того, коли росія виведе війська із суверенної України та виконає вже двічі рішення Генеральної асамблеї ООН про територіальну цілісність України». 

«Світовим лідерам і спільноті треба думати, що із цим робити», — зауважив Олександр Корнієнко, додавши, що українська сторона бере у цьому активну участь. «Важко уявити, що росія взагалі в ООН. Адже головувати в Радбезі ООН державі, яка створює небезпеку та чинить геноцид у ХХІ столітті, не є правильним», — наголосив він. 

Окрім того, Перший віцеспікер повідомив, що українські представники в ООН і МЗС гарно володіють ситуацією: «Останні наші резолюції Генасамблеї ООН показали, що у нас фахова команда, яка працює й збирає підтримку. Ми бачимо це і на рівні роботи з країнами Глобального Півдня. Це окремий напрям дипломатичної роботи, який вже має результати, водночас маємо плани його посилення».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України