«Волинська область стала одним із наших дуже серйозних форпостів як зі створення, так і розбудови воєнної економіки», — наголосив насамперед Перший віцеспікер. 

Він зауважив, що саме у цій області презентовано приклад взаємодії й роботи у багатьох сферах, особливо у самоврядуванні та спільній роботі з центральною владою. 

«Сьогоднішній парламентсько-муніципальний Форум є важливим для масштабування цього досвіду до інших областей нашої України», — акцентував Олександр Корнієнко, додавши, що серед завдань заходу також є налагодження ефективної комунікації громад із Парламентом і народними депутатами Украі?ни й обговорення проблем громад в економічніи? та гуманітарніи? сферах в умовах воєнного стану, а також пошук шляхів їх вирішення на парламентському рівні. 

«Такий досвід потрібен в усіх областях, зокрема, у прифронтових, щоб обговорити тему самоврядування, перспектив, які є та будуть, і досвід роботи депутатів в умовах війни. Це буде наступним кроком, який ми обов?язково обговоримо й втілимо разом», — наголосив насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час парламентсько-муніципального Форуму «Діалог на користь розвитку громад в умовах воєнного стану». 


ДОВІДКОВО

Захід організовано за участю Програми USAID RADA: Нове покоління та ГО «Інтерньюз-Україна». 

Мета, окрім зазначеного: познайомитися з практиками місцевого економічного та гуманітарного розвитку в умовах воєнного стану; налагодити партнерські зв’язки із депутатами та представниками громад з інших регіонів; представити діяльність проектів і програм на підтримку громад в умовах воєнного стану.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України