За даними Генштабу, найзапекліші бої тривають за населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Ворог робить подальші спроби захопити місто Бахмут. Окупанти провели невдалі наступальні дії на околицях Оріхово-Василівки та Іванівського. Сили оборони відбили понад 30 ворожих штурмів на вказаному відрізку фронту.

Атак зазнали різні населені пункти, розташовані в районі бойових дій. Серед них Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Озарянівка, Дачне, Олександро-Шульгіне, Залізне та Нью-Йорк (Донецька область).

Заступник командира батальйону «Свобода» Володимир Назаренко розповів, що ситуація в Бахмуті залишається критичною та напруженою. Однак українські підрозділи надійно тримають оборону.

«Не можна стверджувати, що це позиційна оборона. Ситуація в Бахмуті дуже динамічна. Наші підрозділи намагаються контратакувати за нагоди. Найголовніше — логістичні шляхи та комунікації з Бахмутом. ЗСУ отримують достатньо засобів для оборони міста», — зазначив він.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Красногорівки, Авдіївки, Сєвєрного, Первомайського та Мар’їнки. Також російські війська обстріляли Авдіївку, Водяне, Північну, Нетайлове, Первомайське, Красногорівку, Георгіївку, Мар’їнку, Побєду (Донецька область).

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Ворог обстріляв Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Білогір’є, Малу Токмачку, Новоданилівку, Кам’янське (Запорізька область), Антонівку (Херсонська область) та місто Херсон.