Народні депутати Василь Вірастюк та Едуард Прощук (на знімку зверху вниз) узяли участь в урочистому відкритті реаблітаційного центру Надвірнянської лікарні. Вони зробили акцент на державній політиці з підтримки медицини, зокрема в нинішніх умовах. Приміром, на реорганізацію реабілітаційного центру надійшло 2,5 мільйона гривень із державного бюджету. А міський голова Зіновій Андрійович додав, що три мільйони гривень залучили з місцевого бюджету та власних коштів ЦРЛ. Благодійні організації посприяли з обладнанням.

У реабілітаційному центрі є різні кабінети: процедурний, фізичної терапії, ерготерапії, з терапії мови та мовлення, для надання психологічної допомоги, апаратної фізіотерапії та масажу.

«Насамперед центр надаватиме допомогу воїнам, які отримали важкі травми на війні, — коментує генеральний директор Надвірнянської ЦРЛ Сергій Ємельянчук. — Це дуже важливий і необхідний елемент задля підтримки Збройних Сил. Адже наші захисники зможуть знову повернутися у стрій. Цей проект був для нас ключовим, адже воїни, які втратили руки чи ноги, зазвичай перебувають у важкому психоемоційному стані, тож заслуговують на лікування і реабілітацію в комфортних та безпечних умовах».

Послугами відділення реабілітації та відновлювальної медицини ЦРЛ користуватимуться й мешканці громади та внутрішньо переміщені особи.

«Швидке відновлення порушень опорно-рухового апарату, психоемоційного стану воїнів у комфортних умовах зараз є надзвичайно важливим, — зазначила й голова ОВА Світлана Онищук. — Такі відділення відкриваємо і в інших медзакладах області. Важливо акумулювати всі зусилля для наближення нашої Перемоги».

Івано-Франківська область.