Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії в п’ятницю.

«Російські регулярні війська, ймовірно, включно з повітряно-десантними військами, вочевидь посилили цей район, і росія знову більш ефективно використовує артилерію в цьому секторі. Існує реальна можливість того, що на місцевому рівні командири «вагнера» і російського міноборони призупинили свою ворожнечу і покращили співпрацю», — припускають у британській розвідці.

Усупереч твердженням російських пропагандистів, після того, як засновник пвк «вагнер» євгеній пригожин оприлюднив відео, де нібито над адмінбудівлею міста підняли російський триколор, на початку тижня координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив: українські сили продовжують «наполегливо боротись за Бахмут». А речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий запевнив, що росіяни далекі від захоплення цього населеного пункту на Донеччині. Мовляв, навколо міськради точаться бої...

У свою чергу військовий експерт, координатор групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець проаналізував ситуацію безпосередньо у гарячій точці боїв за Донбас.

За його спостереженнями, командування військ противника поспішає завершити бахмутську операцію. При цьому не бажає прискорити вводити додаткові сили та засоби. Після того, як росіянам не вдалося досягнути рубежу Богданівка — Хромове (тобто завершити бої за Бахмут найшвидшим шляхом), вони перенесли зусилля у центральну частину міста, на його північні та південні райони — вирішили виключно за рахунок переваги у живій силі просто витіснити ЗСУ з міста в лоб.

На думку Машовця, сам по собі Бахмут противнику не потрібний. Його цікавить як найшвидше закінчити бої у цьому районі, аби відновити можливості маневру на інших напрямках: приступити до «вирішення проблеми Сіверського виступу», пробиватися на рубіж Костянтинівка — Часів Яр, або ж спробувати наступ у бік Привілля — Слов’янськ чи Сіверська. Але ці оперативні завдання постануть перед російським командуванням тільки після завершення боїв за Бахмут. Отож це місто на Донеччині стало кісткою у горлі путінсько-вагнерівського війська.