Це планують зробити за рахунок інтенсифікації пошуково-розвідувальних робіт, адже на початку року «Укргазвидобування» досягнуло суттєвих результатів геологічних досліджень.

Про це розповів тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора компанії Олег Толмачев під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг на об’єкти газовидобутку газу в Полтавській області.

Для отримання газу із відкритих покладів, а також продовження розробки «старих» родовищ компанія збільшує обсяги буріння. А щоб робити зростання видобутку сталим, впроваджує західні технології — зокрема, цього року почне бурити горизонтальні свердловини.

Представники комітету запевнили у підтримці курсу на збільшення видобутку власних українських вуглеводнів та пообіцяли на законодавчому рівні сприяти розвитку українського газовидобування. «Нарощування видобутку газу є одним з інструментів забезпечення енергетичної безпеки країни. Виходячи з доповіді керівника «Укргазвидобування», галузь має хороші перспективи, які позитивно вплинуть на експортно-імпортний баланс України.

Ціни на природний газ у світі однозначно мають спонукати компанію до нарощування виробничих потужностей», — сказав голо-
ва профільного парламентського комітету Андрій Герус.

Очільник комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг звернув увагу на необхідність розвитку прозорого конкурентного ринку природного газу, в тому числі за рахунок виходу газовидобувних компаній на українські торговельні майданчики (біржі). На його думку, конкуренція на ринку природного газу сприятиме встановленню справедливих цін на газ для українських споживачів.

Представники «Укргазвидобування» ознайомили народних депутатів із роботою об’єктів на різних етапах розвідки і видобування «блакитного палива». Так, члени комітету мали змогу піднятися на потужний буровий верстат, оглянути унікальне для України обладнання для геофізики, ознайомитися з процесом підготовки і переробки газу.

Учасники виїзного засідання також відвідали офіс компанії ДТЕК «Нафтогаз», де народним депутатам продемонстрували можливості 3D-моделювання у процесі газовидобування. Цифрове моделювання родовищ, за словами працівників компанії, є одним із найважливіших та найбільш інноваційних складових процесу газовидобутку. ДТЕК «Нафтогаз» займає провідні позиції в цьому напрямі.

Члени комітету побували на газовому родовищі компанії ДТЕК «Нафтогаз». На родовищі вони ознайомилися з установкою підготовки газу, де видобутий природний газ готують до постачання в газотранспортну систему. А також відвідали виробничий об’єкт компанії Diloretio Holdings LTD. Одним із напрямом діяльності компанії є виявлення нових покладів вуглеводнів та буріння свердловин.

Керівництво компанії ознайомило парламентаріїв із роботою сейсмічної експедиції, показало сучасне обладнання для відновлення і освоєння газових свердловин.

Виїзне засідання відбулося за підтримки Програми USAID «РАДА: наступне покоління».

За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради України.