Народного депутата, члена парламентського Комітету з питань економічного розвитку Олександра Маріковського обрано головою Комітету з економічних, торговельних і фінансових питань Парламентської асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС). Зростання впливу України в організації сприятиме просуванню наших інтересів у цій авторитетній міжнародній організації.

Під час голосування парламентарії країн-членів ПАЧЕС від Албанії, Вірменії, Азербайджану, Болгарії, Грузії, Греції, Молдови, Румунії, Сербії та Туреччини підтримали українського кандидата. При цьому росія всіляко намагалася блокувати призначення й у підсумку проголосувала «проти».

«Це для мене велика честь та відповідальність, і я обіцяю зробити все можливе, щоб забезпечити ефективну роботу комітету та зміцнити нашу співпрацю. Я бачу великий потенціал для плідної співпраці між країнами-учасницями ПАЧЕС, і я глибоко переконаний, що спільними зусиллями ми досягнемо великих успіхів у розвитку економіки, торгівлі та інвестицій між країнами Чорноморського регіону», - наголосив політик.

Він також подякував за довіру й можливість служити організації на такій відповідальній посаді.

Призначення Олександра Маріковського відкриває для України нові можливості у Чорному морі щодо формування поглибленої співпраці з парламентаріями, мерами міст та інвесторами країн-членів ПАЧЕС стосовно питань, які стоять на порядку денному України. Зокрема йдеться про залучення міжнародних інвестицій у відновлення нашої держави, забезпечення дії «зернового коридору» та морської логістики.

Нагадаємо, що парламентська асамблея Організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) утворилася 26 лютого 1993 року. До її складу входять 13 країн: Албанія, Азербайджан, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Північна Македонія, Румунія, Росія, Сербія, Туреччина й Україна.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України