Силам оборони вдалося відбити 58 атак рф на зазначених ділянках фронту.

На Бахмутському напрямку російська армія продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають запеклі бої.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках рф вела наступальні дії в районах Новокалинового, Бердичів, Авдіївки, Сєверного, Водяного та Мар’їнки, успіху не мала. Найзапекліші бої на зазначеній ділянці фронту тривають за Авдіївку та Мар’їнку, де було відбито понад 20 ворожих атак.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський 9 квітня відвідав гарячі точки фронту на Бахмутському напрямку. Він заслухав командирів військових частин, а також на місці прийняв оперативні рішення та поставив завдання. За його словами, російські загарбники в Бахмуті почали застосовувати тактику випаленої землі, ситуація в місті складна, але контрольована. Українські воїни своїми діями виснажили вагнерівців, тому ворог змушений залучати до боїв за Бахмут спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи.

Зі свого боку ситуацію більш конкретизував директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

«Тривалий час бойові дії в Бахмуті ведуть штурмові десантні підрозділи російських військ у взаємодії з вагнерівцями. Ситуація в місті є складною. Бойові дії відбуваються вздовж залізничного шляху, який ділить Бахмут з півночі на південь. На сході міста є сіра зона, де активно діють наші військові та російські підрозділи. За цим залізничним шляхом розташовано міський квартал з високою забудовою, де укріплені наші позиції. Ворог намагається знищувати висотки з артилерії, щоб ускладнити оборону ЗСУ на цих позиціях», — пояснив він в ефірі телеканалу «Еспресо».

Експерт зауважив, що логістичне забезпечення Бахмута зберігається. Проте навколо Богданівки й Хромового ворог поновив дії, щоб ускладнити постачання для наших військ. Головним шляхом забезпечення міста є дорога Іванівське — Костянтинівка.