За даними Генштабу ЗСУ на 12.04, за добу наші захисники відбили 72 атаки противника на цих напрямках.

Сьогодні вже 256-та доба, як триває оборона Бахмута. Командування путінського війська наказало взяти місто-фортецю до Великодня. Раніше плани щодо оточення цього населеного пункту Донеччини змінювалися росіянами кілька разів. Нині рашисти кинули у цю гарячу точку всі наявні ресурси. Найзапекліші бої тривають між двома магістральними дорогами: Корсунського і Чайковського...

Паралельно впродовж останніх тижнів російські загарбники розбудовують розгалужену лінійну оборону в Запорізькій області. Наразі вони завершили будівництво трьох рівнів оборонних зон протяжністю приблизно 120 км у цьому секторі. Про це повідомляє мін-оборони Великої Британії.
«росія, ймовірно, доклала значних зусиль до цих оборонних робіт, оскільки вона переконана, що Україна розглядає можливість наступу на місто Мелітополь.

Оборонні споруди можуть стати серйозною перешкодою, але їхня корисність майже повністю залежить від того, чи будуть вони підтримуватися достатньою кількістю артилерії та особового складу. Наразі залишається незрозумілим, чи здатна рф зібрати ці ресурси», — резюмували у відомстві.

Зі свого боку міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що Україна має достатньо ресурсів, аби досягти успіху в контр-наступі.

«У них є всі необхідні можливості, щоб досягти успіху. Ми навчили, підготували величезну кількість особового складу та надали велику кількість платформ. Я думаю, що ЗСУ достатньо готові до продовження наступальних дій та операцій», — заявив глава Пентагону на прес-конференції.

За його словами, попри це США й надалі передаватимуть Києву військову допомогу. А держсекретар Ентоні Блінкен на цій самій конференції наголосив: Україна сама приймає рішення щодо контрнаступальної операції, а США готові надати підтримку та поради в разі необхідності.

«Вона знає, як найбільш ефективно захиститися від російської агресії та повернути захоплену в неї територію», — додав Блінкен.