Законодавча робота в стінах парламенту не зупиняється на жодну хвилину. Так, на крайньому засіданні Комітет Верховної Ради України з питань соціального захисту та захисту прав ветеранів рекомендував прийняти за основу низку законопроектів.

Йдеться, зокрема, про ініціативи, які стосуються соціального захисту дітей, котрі постраждали внаслідок війни росії проти України. А саме про тих із них, хто зазнав депортації або насильницького переміщення, втратив годувальника, є внутрішньо переміщеною дитиною. Також парламентарії пропонують посилити соціальний захист військовослужбовців, які отримали інвалідність унаслідок ракетних, артилерійських та авіаційних ударів по військових навчальних закладах, навчальних та військових частинах, в яких вони перебували в момент таких ударів.
Верховній Раді також рекомендують ухвалити законопроекти щодо соціального захисту родин військовослужбовців, які зникли безвісти. Спрощення порядку ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги в умовах воєнного часу, а також віднесення медичних виробів та лікарських засобів до категорії «Гуманітарна допомога».

Члени комітету пропонують унормувати питання оплати послуг із доставки пенсій та допомоги на поховання за рахунок коштів державного бюджету. Ще один проект, який стосується встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною, комітет рекомендував прийняти в цілому як закон. У ньому, серед іншого, пропонується борцям за незалежність України в ХХ столітті встановити пенсію за особливі заслуги на постійній основі (як надбавку до пенсії) у розмірі 4200 гривень із щорічним підвищенням з 1 березня 2024 року.

За повідомленням прес-служби Апарату Верховної Ради України.