Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук подякував очільниці Європейського Парламенту Роберті Мецолі за ініціативу такої зустрічі та підтримку нашого прагнення бути повноправним членом Європейського Союзу.

«Процес вступу в ЄС — це кропітка робота з адаптації національного законодавства до права ЄС, і я вдячний, що Європейський Парламент готовий бути пліч-о-пліч з Україною», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці Руслан Стефанчук.

За словами очільника законодавчого органу влади, учасники засідання започаткували структурну співпрацю між комітетами парламентів. «Тепер кожен комітет українського парламенту стає, по суті, євроінтеграційним. Кожна законодавча ініціатива буде розглядатися через призму її відповідності тим чи іншим європейським нормам. І це має стати новою архітектурою українського парламентаризму», — наголосив він.

Попереду — регулярні зустрічі, спільні заходи, робочі контакти між парламентаріями, постійна взаємодія між нашими секретаріатами, зазначив Голова Верховної Ради. А основу і порядок денний для міжкомітетського діалогу мають скласти «дорожні мапи» заходів на євроінтеграційному напрямі. І це, у підсумку, сприятиме просуванню України до повноправного членства в Європейському Союзі.

Руслан Стефанчук висловив вдячність Європейському Парламенту за підтримку України. А також впевненість у тому, що перше спільне засідання відкриває нову сторінку в наших відносинах.


Під час засідання.

Вл. інф.

Фото Вадима САРАХАНА.