Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк (на знімку в центрі).

«Це також один із способів нагадати про викрадення українських дітей росією, заявила перша Віцепрем’єр-міністерка Іспанії Надя Кальвіньо.

У червні минулого року, перебуваючи з робочим візитом у Королівстві Іспанія, обговорювала потребу в організації літнього відпочинку для психологічної реабілітації наших дітей з Головою Конгресу Депутатів Іспанії Мерічель Батет Ламан’я та іспанськими урядовцями. Зокрема, з міністром інклюзивності, соціального захисту та міграції Іспанії Хосе Луїсом Ескрівою. Говорила і про необхідність вирішення нагальних для українських переселенців питань, пов’язаних з фінансовою допомогою.

Після цього візиту, Уряд Іспанії також схвалив виділення 52,8 млн євро автономним спільнотам для виплати прямої фінансової допомоги українцям, які знайшли в цій країні тимчасовий прихисток.

Дякуємо Парламенту та Уряду Іспанії за чутливе і добре ставлення до потреб вимушених українських переселенців та дітей війни з України», — зазначила у своєму дописі Олена Кондратюк.

Фото зі сторінки Олени Кондратюк у Фейсбуці.