«Я постійно їжджу по громадах Харківщини з гуманітарною допомогою для людей.

Спілкуюся з громадянами. І серед проблемних питань чи не в кожній громаді чую про труднощі з отриманням препаратів за програмою «Доступні ліки» в місцевих аптеках. Почав розбиратися, в чому причина.

З’ясувалося, що доступні ліки є, обласний аптечний склад забезпечений ліками. Утім, не всі приватні аптеки працюють із цією програмою. Для розв’язання цієї проблеми, підняли питання зміни умов отримання ліцензій аптеками. Для прикладу: якщо аптека хоче працювати на території державного медичного закладу, то має обов’язково бути учасницею програми реімбурсації «Доступні ліки», — наголосив Павло Сушко.

Політик також звернув увагу на низький рівень поінформованості людей.

«На жаль, не всі аптеки дотримуються встановлених законодавством вимог, і люди можуть не знати, що та чи інша аптека працює з програмою «Доступні ліки».

Також парламентарій наголосив, що людей повинні чітко інформувати, коли буде надходження безплатних ліків, якщо їх поки що немає в конкретному аптечному пункті.

Павло Сушко сьогодні разом з представниками місцевої влади, медичних закладів вирішує питання про доставку ліків на Харківщині в ті громади, де взагалі немає аптек.

«Ми провели нараду з головою обласної ради та керівниками медичних закладів, обговорили питання щодо можливості передбачити доставку ліків у ті громади, де немає мережі аптек.

Крім того, сьогодні така ситуація, що пацієнт може за гроші замовити на сайті доставку ліків додому, а обласний аптечний склад доставку цю забезпечити не може. Тому ми теж вирішуємо це питання», — додав Павло Сушко.

Вл. інф.