Після спільної молитви предстоятеля ПЦУ, архієпископа Вишгородського Агапіта, капеланів, військовослужбовців Національної гвардії України, благодійників та вірян великодні хліби вантажівками везли на передову. Загалом для захисників у Михайлівському Золотоверхому освячено 20 тисяч пасок. До кожної упаковки прикріплено побажання бійцям «Хай Господь вас береже».

«З пасками ми передаємо нашим захисникам свою любов, своє благословення, — зазначає митрополит Епіфаній, звертаючись до присутніх у соборі військовослужбовців. — Ми повсякденно молимося за наше доблесне військо, за те, щоб кожен повернувся з фронту живим і здоровим, і хочемо через ці паски поділитися Великодньою радістю з нашими захисниками. Ми прагнемо, щоб вони відчули, що про них не забувають».

Предстоятель ПЦУ додав, що українці з 2014 року боронять незалежність та суверенітет своєї держави. «Ми будемо боротися і нікому не віддамо українську землю, — зазначає митрополит Епіфаній. — Маючи таких героїчних воїнів, як наші захисники, ми обов’язково переможемо, бо ми захищаємо тих, кого любимо, і Господь благословляє нашу справедливу боротьбу. Прийде час — і ми все відновимо. Ми це вміємо».

Окроплюючи святою водою паски і присутніх бійців та капеланів, очільник ПЦУ побажав українцям світлих Великодніх свят. «Нехай Боже благословення й надалі перебуває над усіма нами», — наголосив він.

В урочистому заході взяв участь і Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв. Він подякував митрополиту Епіфанію, пекарям компанії «Київхліб» та меценатам за турботу про військово-службовців і наголосив, що в храмах ПЦУ щороку освячують паски для захисників України, які священики передають або ж вручають особисто бійцям. «Це важливо, це мотивація для наших воїнів, — каже Сергій Наєв. — З посилками на фронт ті, хто випікав паски, хто освячував, хто доставляє їх у бойові підрозділи, передають частинку свого серця, свою вдячність за подвиг і жертовність кожного бійця. Разом, єднаючись, з Божою допомогою ми переможемо ворога». Як зазначив командувач, освячені в Михайлівському Золотоверхому соборі паски вже везуть на бойові позиції на сході та півдні. Світле свято Воскресіння Господнього зі смачними подарунками відзначатимуть також бійці на Харківському, Волинському та на інших напрямках.

А посприяли цьому майстри «Булочно-кондитерського комбінату» (Київ) і представники благодійного фонду «Мир майбутнього».

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.