Окупанти продовжують вести наступ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За добу (станом на ранок 17.04) наші захисники відбили там 60 атак ворога.

Противник не має успіху в наступальних діях, тому продовжує знищувати цивільну інфраструктуру. Окупанти вкотре вдалися до провокацій. Так, на Великдень з важкої артилерії росія вдарила по храму в Нікополі, поранено двох осіб. Крім того, пошкоджено п’ять житлових будинків, дві автівки, кілька ліній електропередач. Понівечено чотири господарчі споруди, ще одну знищено. Також ворог влаштував масовану атаку на Запорізьку область. Зокрема, у Комишувасі пошкоджено приміщення церкви. Поранення отримали чоловік і жінка.

Увечері 14 квітня війська рф завдали ракетних ударів по Слов’янську. Окупанти спрямували по місту вісім ракет С-300: поцілили у 34 багатоквартирні будинки, 20 приватних осель, об’єкти соціальної інфраструктури й автотранспорт. Великих руйнувань окупанти завдали п’ятиповерхівці в провулку Парковому — рятувальні роботи з розбору завалів та пошуку людей там тривали кілька днів. За інформацією керівника Донецької ОВА Павло Кириленка, 15 осіб загинули, ще 24 були поранені.

За даними Генштабу, дуже напружена ситуація на фронті. Справжнє пекло на Бахмутському напрямку. Там ворог продовжує вести наступальні дії. Не припиняються бої за місто Бахмут. Окупанти провели безуспішні атаки в районах Хромового та Іванівського. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Новодмитрівка, Північне, Плещіївка та Щербинівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Сєверного, Водяного, Первомайського та Невельського, успіху не мав. Здійснив обстріли більш як 15 населених пунктів. Серед них — Новокалинове, Авдіївка, Тоненьке, Водяне, Первомайське та Нетайлове.

Речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський розповів, що російські війська 27 разів атакували українські позиції на Мар’їнському напрямку. «Противник зазнав великих втрат та відступив», — повідомив він.

Олексій Дмитрашківський наголосив, що російські окупаційні війська й надалі продовжують обстрілювати цивільні міста та села. «Потрібно нагадати, що ми воюємо проти терористичної країни. Росіяни не можуть нічого показати на полі бою, тому вдаються до обстрілів цивільного населення. Однак хочу зауважити, що за всі свої злочини вони відповідатимуть», — додав він.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. 

Обстрілів зазнали райони 40 населених пунктів. Серед них — Времівка і Новопіль Донецької області; Червоне, Чарівне, Оріхів, Новопавлівка та Степове Запорізької області; Золота Балка, Козацьке, Львове і Микільське Херсонської області, а також місто Херсон.