Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію. Протягом доби на зазначених ділянках фронту відбито понад 70 атак росіян.

Зокрема, не припиняються бої у найгарячіший точці Донбасу — за Бахмут. Так, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив: нині ситуація там контрольована, хоча ворог перетворює місто на руїну.

«Епіцентром бойових дій залишається Бахмутський напрямок. Там противник зосереджує найбільші свої зусилля і не полишає мету взяти місто під контроль будь-якою ціною. Наразі ворог збільшує активність важкої артилерії та кількість авіаційних ударів, перетворюючи місто на руїну. Водночас наші бійці завдають противнику значних втрат і відчутно гальмують його наступальні дії. Бої за Бахмут тривають. Ситуація контрольована», — написав він у Телеграмі.

За словами Сирського, окупанти ведуть наступальні дії на кількох напрямках одночасно, але на більшості — безуспішно. Так, на Куп’янському напрямку були спроби російських загарбників вести наступальні дії, але завдяки артилерії «підрозділи противника вдались до втечі, навіть не діставшись рубежу переходу в атаку».

росія знизила активність наступальних дій навколо Донецька, найімовірніше, для того, щоб перенаправити ресурси на Бахмутський напрямок. Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії. Зазначається, що у Бахмуті сили російської армії та групи «вагнера» продовжують повільно просуватися вперед. Лінія фронту в центрі міста проходить переважно вздовж головної залізничної лінії.

«Для обох сторін точна послідовність будь-якого значного відведення своїх підрозділів навколо Бахмута стала критично важливим питанням, оскільки Україна хоче вивільнити наступальні сили, а росія, ймовірно, прагне відновити оперативний резерв», — стверджує британська розвідка.

Тим часом міністр оборони США Ллойд Остін провів переговори з очільником МОУ Олексієм Резніковим, щоб обговорити пріоритети напередодні зустрічі Контактної групи з питань оборони України (UDCG), яка відбудеться цього тижня в Німеччині. Остін повідомив, що США підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно, інформує прес-служба Пентагону.

У свою чергу в інтерв’ю АР секретар РНБО Олексій Данілов наголосив: союзники допомагають Україні досягти рівня оснащення, необхідного для початку наступу...