Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Києві інформує, що посадові особи підприємств, установ, організацій, фізичні особи — підприємці, які використовують найману працю, фізичні особи, які не мають статусу підприємця та використовують найману працю, несуть адміністративну відповідальність, згідно зі ст. ст. 1644, 18823 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності», а саме за:

порушення порядку використання коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності;

несвоєчасне подання або неподання встановленої звітності, подання недостовірної звітності щодо страхових коштів;

несвоєчасне інформування Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві про річний фактичний обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг), нещасні випадки на виробництві та професійні захворювання, що сталися на підприємстві, про зміни технології робіт або виду діяльності підприємства;

за вчинення дій, що перешкоджають уповноваженим особам органів Фонду в проведенні перевірок стосовно використання страхових коштів у випадках, передбачених законом.

Вищезазначені порушення тягнуть за собою накладення штрафу — від восьми до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Управління ВД ФССНВ у м. Києві.

http://fsnv.kіev.ua