«Вдячні за цю Резолюцію польським сенаторам на чолі з Маршалком Сенату Томашем Гродзьким», — зазначила вона у Фейсбуці, підкресливши, що серед іншого ця Резолюція закликає всі міжнародні організації притягнути до кримінальної відповідальності винних у скоєнні цих воєнних злочинів!

«Нагадаю, що саме за викрадення та депортацію українських дітей на територію рф Міжнародний кримінальний суд виписав ордер на арешт Путіна. Рада повідомити, що Резолюція Сенату Польщі — це вже друга Резолюція на рівні парламентів», — наголосила Олена Кондратюк, нагадавши, що Парламент Словаччини, де вона нещодавно перебувала з робочим візитом, теж прийняв таке політичне рішення.

Крім того, із засудженням незаконної депортації українських дітей виступила Рада ООН з прав людини.

«Так само, як торік парламенти світу за нашими рекомендаціями визнавали росію державою-терористом, зараз ми мусимо добиватися ухвалення спеціальних постанов про звільнення українських дітей та безкомпромісного засудження всіх причетних до їхнього викрадення! Маємо разом із цивілізованим світом боротися за кожну українську дитину та її звільнення з російської неволі», — підкреслила заступниця Голови Верховної Ради України, нагадавши, що за даними державного порталу «Діти війни», росія насильницьки депортувала 19 тисяч 384 українські дитини, і ця цифра постійно зростає.

«Мусимо добитися реального покарання воєнних злочинців-викрадачів наших дітей. Роль і голос парламентів тут також дуже важливі», — наголосила Олена Кондратюк, повідомивши, що розпочинає окрему програму залучення спікерок та віцеспікерок парламентів світу до повернення українських дітей.

Вл. інф.

Фото зі сторінки Олени Кондратюк у Фейсбуці.