Під час поїздки він побував на передових позиціях українських захисників в Авдіївці та навідав воїнів, котрі проходять лікування у госпіталі.

Прибувши до району, де тривають бойові дії, Президент заслухав доповідь Командувача оперативно-тактичного угруповання «Донецьк» щодо ситуації в районі його відповідальності. Під час перебування на передньому краї оборони Володимир Зеленський поспілкувався з військовослужбовцями морської піхоти, десантно-штурмових, механізованих та артилерійських підрозділів і подякував їм за службу.

Глава держави вручив військовослужбовцям, які виявили звитягу і героїзм, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України, ордени Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів і ордени «За мужність» ІІ та ІІІ ступенів.

Звертаючись до військових, Володимир Зеленський зазначив:

«Маю честь сьогодні бути тут, подякувати вам за службу, за те, що бороните нашу землю, Україну, наші сім’ї. Вітаю вас зі святами, з Великоднем, і бажаю вам лише Перемоги — того, чого бажаю кожному українцю, що дуже важливо для нас усіх. Бажаю здоров’я всім вам і вашим сім’ям та щиро вдячний від кожного українця за той великий шлях, який ви проходите щоденно».

Українські воїни подарували Президентові військовий коїн, шеврон і дошку із символікою 110-ї окремої механізованої бригади.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників.

Передаючи свої враження від відвідання Авдіївки, глава держави наголосив: «Важко бачити те, що російські терористи зробили із цим містом... І шана кожному нашому воїну, усім українцям і українкам, які вже 420 днів і 9 років стримують і поступово знищують це російське зло. Мав честь привітати українських солдатів та офіцерів із Великоднем, вручити нагороди. Я часто у вечірніх зверненнях дякую саме їм... За влучність і хоробрість, за знищення окупантів. 55-та окрема артилерійська бригада, морпіхи 35-ї, 36-ї окремих бригад, десантники 79-ї окремої бригади, воїни 110-ї окремої механізованої бригади... 501-й окремий батальйон морської піхоти... Окрема президентська бригада імені Богдана Хмельницького... Дякую всім вам за службу! Дякую, хлопці!».

Цього самого дня Президент відвідав на Донеччині військовий шпиталь, де лікуються українські захисники, вручив їм державні нагороди та побажав якнайшвидшого одужання. Медалями «За військову службу Україні» були відзначені захисники, які виявили особисту мужність і самовіддані дії у захисті суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Під час зустрічі з медичним персоналом шпиталю глава держави нагородив представників медичної служби ЗСУ орденами Данила Галицького за порятунок життів українських захисників.

«Особливо хочу подякувати нашим Медичним силам, усім лікарям, медичним сестрам і братам, які повертають наших захисників і захисниць до життя після поранень... Гордість за наших людей, сильних навіть тоді, коли вони ще відновлюють свої сили. Честь і шана всім, хто лікує наших воїнів!» — підкреслив Президент.

У закладі Володимир Зеленський ознайомився з роботою передової хірургічної групи, зокрема сортувального відділення, протишокової, операційної палат та палати інтенсивної терапії.

Президентові продемонстрували евакуаційний автобус Scania, оснащений сучасним медичним обладнанням і здатний перевозити одночасно п’ятьох лежачих пацієнтів та 16 сидячих. Автобус уже виконав понад 90 рейсів.

Фото: president.gov.ua