Принаймні таку версію подає видання The Financial Times з посиланням на власні джерела. У публікації наголошується, що нестача зенітних ракет може «вивільнити рф руки» і погіршити ситуацію з масованими бомбардуваннями. Крім того, ракети також будуть потрібні й для майбутнього контрнаступу, аби мати змогу тримати якомога далі від лінії фронту російські літаки.

У цьому матеріалі The Financial Times зазначається: не всі вважають питання боєприпасів до засобів ППО найважливішим. Мовляв, не бачать «жодної небезпеки, що Україна втратить перевагу у повітрі», стверджуючи, що ми маємо достатньо засобів протиповітряної оборони, щоб захиститися.

Аналізуючи таку подачу теми, оглядачі Defanse Express вважають: такі твердження аж ніяк не скасовують питання боєприпасів до засобів ППО — передусім до наявних у ЗСУ радянських комплексів, які за більш як рік повномасштабної війни з росією мали б значно скоротитися з урахуванням масштабних ракетних обстрілів з боку рашистів протягом багатьох місяців.

«Виснажилися за цей час запаси і в наших союзників, і тут уже можна розглядати й більш екзотичні варіанти. Нещодавно повідомлялося, що Єгипет може постачати Україні боєприпаси, і це дійсно цікаво, бо, серед усього іншого, країна має на озброєнні й низку радянських ЗРК, зокрема С-300 та «Бук», і може стати одним з джерел поповнення запасів боєприпасів — наприклад, шляхом закупівлі через США. Також з варіантів, який уже реалізується — адаптація радянських зенітних ракетних комплексів до західних ракет, як приклад можна згадати ті самі Sea Sparrow, які можуть бути адаптовані, зокрема, до комплексів «Куб», — кажуть військові експерти.

Вони нагадують, що на озброєнні ЗСУ вже є низка закордонних зенітних ракетних комплексів, та сьогодні важко сказати, наскільки гострою буде проблема дефіциту ракет до них у майбутньому... І тут уже питання в організації регулярного та безперебійного постачання ракет до систем протиповітряної та протиракетної оборони. Так, одним з варіантів може бути нарощування постачання менш сучасних зенітних ракетних комплексів, до яких є достатньо ракет у «запасах» наших союзників.