Начальник Департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько (на знімку) вважає, що краще про роботу аграріїв області скаже статистика і навела кілька цифр:

— Протягом трьох останніх років у сільському господарстві забезпечено зростання виробництва валової продукції, воно відбувається за рахунок збільшення виробництва кукурудзи на зерно, сої, молока, м’яса та яєць. За десять місяців нинішнього року обсяги виробництва в усіх категоріях господарств області становили 5,8 мільярда гривень — порівняно з відповідним періодом минулого року вони зросли на 5,1 відсотка. Найвищі темпи приросту валової продукції забезпечено сільськогосподарськими товаровиробниками Здолбунівського, Гощанського, Радивилівського, Рівненського, Дубенського та Березнівського районів.
Валовий збір зерна нинішнього року — понад мільйон тонн. Це рекордний показник для Рівненщини. Урожайність зернових культур по області —36,5 центнера з гектара — на 2,4 центнера з гектара більше, ніж торік. Найвища урожайність зернових у Здолбунівському (51,5 центнера з гектара), Демидівському (51,4), Гощанському (49,6), Радивилівському (47,7) районах.
Для потреб регіону заготовлено 44 тисячі тонн зерна, що становить сто відсотків до тримісячної потреби.
Прогнозовані обсяги виробництва основних видів сільськогосподарської продукції у 2013—2014 маркетинговому році забезпечують потребу фонду споживання населення області у: зерні — на 143, молоці — на 138, яйцях — на 129, картоплі — на 120, м’ясі — на 111, овочах — на 110 відсотків.
Для сприяння фермерам у реалізації продукції створено товариство «Волинський екологічний продукт», засновниками якого є фермерські господарства. Товариство здійснює поставку картоплі та овочевої продукції у бюджетні заклади області.
Щоб господарі мали кращі можливості для збуту сільгосппродукції, у Рівному зводиться оптовий ринок.
У нинішньому та наступному роках у сільське господарство Рівненщини планується залучити понад 290,9 мільйона гривень інвестиційних коштів.
Проводиться організаційна робота по спрямуванню коштів державного бюджету для підтримки тваринницької галузі області та нарощування поголів’я ВРХ у господарствах населення. У цьому році селянам за утримання та збереження 32 тисяч голів молодняку ВРХ нараховано 12,5 мільйона гривень дотації, 6,4 мільйона гривень із яких уже надійшли в область. Селянам, які утримують у своїх господарствах трьох і більше корів, закуплено 490 установок індивідуального доїння.