Сільськогосподарський ринок у Городенці суботнього дня живе усталеним ритмом. Ще затемна займають місця на торговиці, де реалізують усіляку живність. Хто має теплі стайні, користається доброю нагодою придбати поросят: п’яти-шеститижневі свинки тут реалізують по двісті гривень. Це втричі дешевше, ніж навесні. Крім того, такі підростки-паці вже майже не потребують молока, у коморах є чимало припасеного зерна. Хоч його тут за потреби можна й придбати, по 180 гривень за центнер пшениці чи ячменю.
Збувати ваговитих свиней цієї пори вигідно, бо ціни на них зросли. «Живою» вагою приймають по 18 — 20 гривень за кілограм, а туші — по тридцять гривень. Хоч на ціну м’яса це ще не вплинуло: кілограм свинячої вирізки, як і влітку, коштує 58 гривень. Дещо піднялася ціна на яйця: за десяток домашніх правлять 18 гривень. Молокопродукти за місяць подорожчали на гривню-дві. Півторалітрова пляшка молока коштує дев’ять гривень, літр сметани — двадцять чотири, півкілограмова плесканка сиру — чотирнадцять. Місцевий сирзавод заготовляє молоко по 2,4 гривні за кілограм. Мешканка села Якубівки Марія Гуменюк пояснює підвищення цін сезонним чинником. Бідкається, що дорого заплатили за жом:
— За тридцять тонн довелося викласти 4600 гривень. Торік, як ще працював городенківський цукрозавод, можна було купити жом на місці по п’ятдесят гривень за тонну. Тепер же там реалізували його лише здавачам цукрових буряків. Шкода, що переробний сезон так і не розпочався, припасену сировину з бурякопункту вивезли на Тернопільщину. А ми мусили витрачатися, щоби привезти жом аж із Чорткова. І треба ще докупувати, бо утримуємо шістьох корів.
Як завше, пожвавлення біля овочевих рядів. Капусту продають по гривні за кілограм, моркву та столовий буряк — по чотири-п’ять гривень. Ростислав Пронич із села Тишківців каже, що вигоди цьогоріч мало на городині: на п’ятдесяти сотках, відведених під капусту, заробили лише тисячу гривень. Висока ціна тримається хіба що на картоплю, яку гуртом, понад тонну, збули заготівельникам по три гривні за кілограм. А ось моркву й столові буряки на сільськогосподарських ярмарках сітками навіть по 2,5 гривні за кілограм важко було продати. Звичайно, покупцям вигідна така форма торгівлі, але селянам зиск від того невеликий.
Цієї пори вигідно збувати огірки, по вісімнадцять гривень за кілограм. Кмітливі господарі висаджують їх у липні й саме тепер мають урожай. У виграші й ті селяни, які припасли вирощені помідори. Їх зривають зеленими і вкривають ковдрами. Через якийсь час плоди достигають і готові до реалізації. За кілограм просять по дванадцять гривень.
Субота на городенківському ринку — «клондайк» для заготівельників. Вони скуповують яйця, молокопродукти, гарбузове насіння, квасолю та волоські горіхи. Останні приймають очищеними від шкаралупи по двадцять гривень за кілограм. Хтось приносить вирощене мішками, а хтось — кілька кілограмів. І ось цими смачними й поживними плодами вже наповнено десятки ящиків. Кажуть, їх опісля вигідно збувають за кордон.
 
Івано-Франківська область.