ЗСУ знищили вісім із дванадцяти повітряних цілей. За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, декілька ворожих цілей виявили та збили на підльоті до Києва. На жаль, унаслідок атаки є руйнування цивільної інфраструктури на Полтавщині та Вінниччині.

Також загарбники здійснили 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед мирного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

Ситуація на фронті стабільно важка, але контрольована. росія продовжує наступати на кількох напрямках на сході України. Окупанти зосереджують сили довкола Бахмута та Мар’їнки. За добу (станом на ранок 21.04) Силами оборони відбито понад 60 ворожих атак.

За даними Генштабу, на Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Олександро-Шультине, Біла Гора, Дружба, Залізне, Неліпівка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії у районах Кам’янки, Первомайського та Невельського Донецької області, успіху не мав. Обстріляв, зокрема, Керамік, Степове, Кам’янку, Тоненьке, Сєверне, Карлівку, Первомайське та Невельське.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили численні ворожі атаки в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області. Водночас ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Максимільянівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Ворог здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них — Ольгівське, Малинівка, Оріхів, Новоданилівка та Новоандріївка Запорізької області; Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Іванівка, Інженерне, Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.